19.09.2019

MSVCP140.DLL HATASI VE ÇÖZÜMÜ

Yazılım

Son zamanlarda PUBG Lite ile gelen bu sorun denenmiş ve çözülmüştür. Çözümü aşağıda bulabilirsiniz.

Pek çok yeni 64-bit windows yüklemesinde 32-bit işletim sistemine ait kütüphaneler yüklenmemektedir bu nedenle bu tarz hatalar ile karşılaşılmaktadır. 

Bazı oyunlar 32-bit altyapısı ile oluşturulduklarından bu kütüphanlere ihtiyaç duyarlar ve 64-bit işletim sisteminde 32-bit kütüphaneleri bulunmadığından hata mesajları ile karşılaşırız. 

Pek çok sitede eksik .DLL dosyalarını indirin tarzı içerikler bulunmaktadır fakat bu indirmeler bilgisayarınıza virüsleri bulaştırarak daha büyüm sorunlara yol açabilirler. 

MSVCP140.dll sorunu aslında Microsoft Visual C++ yazılımınızın güncellenmesi ile ortadan kalkabilir ya da eksik .dll dosyalarını indirerek de sorundan kurtulabilirsiniz.  Çözüm için gerekli yollara bakalım.

1. MICROSOFT VISUAL C++ YAZILIMINI İNDİRMEK

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak TÜRKÇE ya da ENGLISH seçenekleriyle kullandığınız işletim sistemine ait dosyaları indirin.  

!! Buraya dikkat hem 32 bit olan  vc_redist.x86.exe dosyasını hem de 64 bit olan vc_redist.x64.exe dosyasını indirip kurmalısınız. 

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

  • Bu sayfada İndir düğmesini seçin.
  • .exe seçeneğini belirtin ve İleri düğmesini seçin.
    • Şimdi yüklemek için Çalıştır düğmesini seçin.
    • Daha sonra yüklemek için Kaydet düğmesini seçin

Eğer Sorununuz çözülmedi ise vazgeçmeyin. O halde Visual Studio C++ 2012 versiyonunda da ihtiyaç duyacaksınız demektr. 

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak TÜRKÇE ya da ENGLISH seçenekleriyle kullandığınız işletim sistemine ait dosyaları indirin.  

!! Buraya dikkat hem 32 bit olan VSU_4\vcredist_x86.exe dosyasını hem de 64 bit olan VSU_4\vcredist_x64.exe dosyasını indirip kurmalısınız. 

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679&751be11f-ede8-5a0c-058c-2ee190a24fa6=True

2. Microsoft Visual C++ yazılmını Güncellemek

  Öncelikle Programın bilgisayarınızda daha önceden kurulmuş olduğunu var sayıyorum. Eğer Kurulu değilse ilk adımdaki indirmeler sorununuzu çözecektir. 

  1. denetim Masası > Program Ekle/Kaldır
  2.  'Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x64) - [versiyon numarası]' seçin ve  'Kaldır / Uninstall' tıklayın.
  3. Kaldır kutusu belirdiğinde , 'Onar /Repair', seçin SAKIN Uninstall/Kaldır seçmeyin.
  4. (Opsiyonel olarak)  'Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x86) - [version number]' için de aynı adımları tekrarlayın. 
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. .

 

Eğer sorunlar çözülmedi ise http://www.canbayat.com/index.php/pc/yazilim/3-msvcp100-dll-hatasi-ve-cozumu.html yazısındaki yamayı da indirin. 

Yazar: Can BAYAT
Kimdir: 2015 yılından bu yana EMD Enerji Merkezi Danışmanlık şirketine bağlı olarak çalışmaktadır. 2016 SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği Yüksek Lisans mezunudur. Evli ve bir çocuk babasıdır.
| | canbayat [at] gmail |